Samen Verhalen Spinnen
De workshop

Heb je altijd al kinderverhalen willen schrijven maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan is dit je kans! Samen gaan we werken aan verhalen die gepubliceerd worden op een website. De cursisten lezen hun zelf geschreven hoofdstukken ook voor voor de webcam. Zo kunnen familie en vrienden thuis of op hun eigen vakantieadres meekijken en meelezen en de verhalen in de loop van twee weken zien groeien. Alle verhalen hebben hetzelfde begin maar gaan daarna een eigen leven leiden. Denk aan verschillende versies van sprookjes met dezelfde oorsprong. Doordat er verschillende verhalen naast elkaar ontstaan vanuit dezelfde oorsprong, wordt zichtbaar wat bepaalde keuzes doen met het verloop van een verhaal. Iedereen die meeschrijft krijgt zo spelenderwijs een korte intensieve cursus verhalen schrijven. Heb je zin om illustraties te maken bij de verhalen? Dat kan! Ook die worden dan gepubliceerd op de website. Zie: www.verhalenspinnen.nl.
Programma

Vier ochtenden per week werken we aan de verhalen. Op de overige dagen is het mogelijk deel te nemen aan een excursie, of de dag op je eigen manier door te brengen. Maar in je hoofd en al pratend op het strand of bij een wijntje, gaat het verhalen spinnen natuurlijk verder…

De docent

Tina Schrameijer is kinderboekenschrijfster en schrijfdocent bij de opleiding Schrijven voor kinderen van ScriptPlus aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij heeft twee kinderboeken en een aantal korte verhalen gepubliceerd bij uitgeverij Leopold. Verschillende van haar verhalen heeft zij zelf geïllustreerd.

Marathea/Elaia: NL: T. +31 20 662 1474, GR: T. 2733061410 Email: info@marathea.nl