Beeldende kunst

Beeldende kunst

met Barbara Perquin

Creatieve Week 2023

Speciaal in de lente, zo net na Grieks Pasen, als de natuur in Griekenland tot volle bloei is gekomen, verzorgen Barbara Perquin (beeldhouwer) en  Manuela Jalimsing (beeldend kunstenaar grafiek en docent beeldende kunst) deze 'Creatieve Week'. Deze week is geschikt voor iedereen, die even weg van drukte, in ongedwongen sfeer en in een vrije omgeving zijn of haar creativiteit wil aanwakkeren of uitdiepen. We laten de omgeving op ons inwerken en onze gedachten los, en gaan vormgeven door tekenen, gemengde techniek, en mozaiek.

Onder leiding van Manuela wordt via eenvoudige technieken de natuur vastgelegd zoals we die ervaren. Er wordt verder gewerkt aan een kleine serie, opgebouwd uit verschillende lagen met een vleugje humor van de Griekse goden. Met speelsheid en luchtigheid probeert Manuela een of jouw verhaal naar de oppervlakte te illustreren.

Met Barbara wordt een klein mozaiek voor thuis gemaakt met steentjes uit de omgeving en van het strand. Het tekenen naar waarneming geeft verdieping in het kijken, in kleuren, patronen en ritmes. In het verlengde hiervan maken we een ontwerp voor het mozaiek. Al puzzelend gebruiken we het materiaal zo dat het tot een geheel komt, eigen aan jouw ervaring.

Tenslotte, aan het eind van de week is er gelegenheid een sieraad te maken, waarin iets van de andere gebruikte technieken, een schets, ontwerp, idee of materiaal verwerkt kan worden!

 

 

Beeldhouwen

Als eerste kennismaking met beeldhouwen, of voor wie de rust en ruimte wil om te werken. We werken in marmer en andere steensoorten uit de omgeving. In beginsel werken we direct in de steen met hamer en beitel, machines kunnen worden gebruikt wanneer nodig.

Beeldhouwen hoeft echter niet steenhouwen te betekenen. Voor wie hakken het niet is kan er op andere wijze ruimtelijk met steen gewerkt worden. Ook ander materiaal kan worden gebruikt, zoals gips, klei, hout of metaal. Zonder idee wat te maken of zelfs in overtuiging totaal niet creatief te zijn, vinden we ergens een aanknopingspunt. Van daaruit werken we verder tot een eindresultaat.

De workshop is gericht op vaardigheid, het trainen van het oog, en bewust worden van beeldtaal. In de natuur zullen we eindeloos veel vormen gaan zien en het land spreekt tot de verbeelding. Door te kijken en doen scheppen we tevens ruimte in ons hoofd!

Het programma

Vier dagen per week werken we in de ochtenduren van 9-12. In de middag gaat de bus naar het strand. De overige dagen is er een excursie of kan tijd vrij besteed worden.

De docent

Barbara Perquin rondde in 1998 de opleiding af aan de KABK in monumentale vormgeving. In 1997 werkte zij aan de Academie van Athene. In Amsterdam volgde zij de didactische bijscholing voor kunstenaars. Zij werkt in brons, steen en hout.

Bekijk agenda & reservering voor data

Contact Barbara Perquin