Qi Gong Healing Tao

Qi Gong Healing Tao

met Maria Wasch

De workshop

In de mooiste tijd van het Griekse jaar, een periode van weldadige warmte en behaaglijke zee, bied ik een bijzondere energie-workshop aan: Qi Gong, oefeningen uit de Tao Healing. Qi Gong is een vitaal onderdeel van de rijke geneeskunde uit China. Haar pijlers zijn de kennis van energie, houding, ademhaling en beweging.

Voor het ontbijt doen we warming-ups met openende, voedende, activerende oefeningen. Na het ontbijt nemen we iedere dag een andere orgaan in de aandacht. We maken ermee contact, verbinden ons ermee, voelen en verdiepen.

We kijken naar de veranderingsfasen van de vijf elementen/seizoenen en hun werking op de organen en emoties. Daarbij laten wij ons inspireren door de prachtige natuur bij het landgoed Marathea met aan de voorkant de blauwe zee, aan de achterkant het Taygetos gebergte en links en rechts het steeneikenbos.

Dat alles met behulp van de innerlijke glimlach, de helende klanken en kleuren. Door de zachte blik naar binnen te richten, door een bewuste diepe ademhaling komt er ruimte vrij voor nieuwe energie en creativiteit.

Sjamanistische oefening

We beginnen en eindigen de week met de indianenkaarten "Dieren en natuur als helende kracht". Elke deelnemer trekt een medicijnkaart met een dier als zijn persoonlijke begeleider; ieder dier van de schepping heeft waardevolle lessen aan te bieden. We gebruiken de lessen om er van te leren, te groeien en vanuit diepe wijsheid ons hart te openen. In deze met de natuur verbonden sfeer zullen we de week beleven.

De Docent

Maria Wasch, geboren 1947 tussen de bergen van de Dolomieten, heeft 30 jaar met veel plezier in Nederland geleefd, geleerd en les gegeven. In 2013 is zij met haar echtgenoot naar Orvieto in Italië verhuisd. Tai Chi en de vele facetten van de Tao Healing zijn de pijlers van haar vakmanschap. Zij volgde opleidingen in binnen-en buitenland. Vooral via Mantak Chia heeft zij diepe kennis over gezondheid en energie verworven. Sinds 1997 geeft zij energieworkshops op Marathea.

Program & Reservation
Maria Wasch