The Spirit of Aloha

Yoga en meditatie in 'The Spirit of Aloha' retraite

met Lottie de Bruijn en Iris Trienekens

In deze retraite ervaar je 'The Spirit of Aloha'. Verwacht het onverwachtte: een stukje Hawaii in Griekenland! Door de ervaring van het in verbinding staan met de natuur en het leven op een vulkanisch eiland weten de Hawaiianen als geen ander hoe de verbinding aan te gaan met zichzelf. Griekenland is het meest vulkanische gebied in Europa. Dit maakt Marathea daarom bij uitstek de geschikte plek om de 'Spirit of Aloha' te ervaren.

Aloha: 'we share the same breath and therefore we are one'.

Zo zullen wij middels yoga, meditatie en ‘healing’ cirkels de verbinding aan gaan met onszelf. Naast het programma zorgt de geur van olijfbomen, de zoute zeelucht, de warmte van de zon, de cultuur en het oogverblindende landschap voor een transformerende uitwerking.

Programma

We beginnen bijvoorbeeld een dag met yin yoga van 08.00 tot 09.30 gevolgd door een licht Grieks ontbijt. Daarna is er een workshop, een ‘healing’ of een ‘ sharing’ cirkel. Na de lunch is er vrije tijd om te rusten of/ en de prachtige omgeving van Marathea te verkennen: een wandeling door het bos, een meditatie op het strand of een duik in de oceaan. Transfer naar het strand is inbegrepen. ’s Avonds is er een hatha flow yogales van 18:00 tot 19:30uur. Na een diner met heerlijke verse streekproducten bieden zij een ‘om de avond’ een activiteit aan: mantra zingen, een meditatie of cacao- of vuur ceremonie.

De Docenten

Voor deze bijzondere retraite brengen docenten Lottie en Iris hun kwaliteiten samen. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun Yin yoga en Yoga therapieopleidingen. Samen brengen zij hun ervaringen met de spiritualiteit van The Big Island van Hawaii naar het Westen en wel naar Griekenland. De poëtische taal met diepere lagen van betekenis, de vulkanische kracht die weet wat er naar de oppervlakte dient te komen en de oceaan die alles weer zuivert, zorgen voor een magische samenstelling van de cultuur en elementen. Een retraite om tot de diepte in jezelf te komen, magie te beleven en nooit meer te vergeten.

Lottie heeft een achtergrond in theater, is actrice, en weet op authentieke wijze het doorvoelen van emoties te begeleiden in haar yogalessen, meditaties en ademhaling sessies. Lottie geeft yoga, workshops en retraites. Zij heeft een krachtige, open, lieve en verbindende persoonlijkheid. Ze geniet van reizen, haar dieren, buiten zijn en geneeskrachtige planten.

Iris heeft een achtergrond als Bikram docent en verdiepte zich evenals Lottie in Yin yoga en Yoga Therapie. Voordat zij het yoga-pad vond rondde zij twee studies af: psychologie en docent maatschappijleer. Gedurende een kantoorbaan viel zij in 2011 uit door burn-out en RSI klachten en vond vervolgens in yoga de therapie die zij nodig had. Iris is een dynamische en liefdevolle docent. Ze heeft passie voor persoonlijke groei en verbind waar mogelijk spiritualiteit aan het dagelijks leven. Ze geniet van reizen, haar gezinsleven, en buiten zijn.

Program & Reservation

met Lottie de Bruijn en Iris Trienekens