Griekse taal

Griekse taal

met Themistokles Sarelakos

De workshop

Grieks leren in Griekenland is natuurlijk een droom. Het landgoed ligt ver van toeristencentra verwijderd, in het dorpje Marathea en in de omliggende dorpen spreken de mensen alleen maar Grieks.
Leren op Marathea is twee weken lang dagelijks Grieks spreken in een ontspannen sfeer, onder de stralende zon.
De workshop omvat vooral spreekvaardigheid, door veel met elkaar en de lokale bevolking te praten. Theorie en grammatica komen ter sprake. In de lessen zullen we bijvoorbeeld spreken over de vervaardiging van biologische olijfolie, de lokale wijn en thijmhoning.
Het dagelijkse eten wordt in het Grieks uitgelegd en na de lessen koken we diverse keren samen, zodat u in contact komt met de Griekse keuken.

Het programma

In de vrije tijd die het workshoprooster biedt kunt u naar wens deelnemen aan wandeltochten. Lopend bezoeken we dan bergdorpen waar de twintigste eeuw aan voorbij lijkt te zijn gegaan. Ook kunt u deelnemen aan excursies naar archeologische plekken. Tijdens deze activiteiten spreken we alleen Grieks.

De docent

Drs. Themistokles Sarelakos* geeft al vele jaren les aan de Volksuniversiteit te Amsterdam. Hij is de auteur van twee leerboeken Methodos, de woordenlijst Methodos en het voor gevorderden bestemde Palaia, Sychrona kai Afirimena. Ook is hij een specialist op het gebied van mythologie, geschiedenis, kunst en archeologie van Griekenland.

Contact Themistokles Sarelakos