Kleur en Aquarel

De workshop

In deze week zult u onder begeleiding van de kunstenares Coob Zeeman de natuur observeren. Op en rondom het landgoed Marathea lijkt het in mei wel lente en zomer tegelijk. Om de kleurenpracht van het landschap, gebouwen, objecten en bloemenop papier te kunnen weergeven gaan we eerst een aantal korte oefeningen doen.

Verschillende aquareltechnieken zullen aan bod komen zoals het werken op droog papier en de nat in nat-methode. Voorop staan de oefeningen in het mengen van kleur enhet bereiken van kleurcontrasten. Ook zullen de beeldelementen compositie en licht-en-schaduw behandeld worden. Staat uopen voor het verder ontwikkelen van uwschilderkwaliteiten? Neem de uitdaging aan.Verbeter de eigen expressie en heb vooral plezier in het werken met kleur!

Bij de opgave is het handig om aan te geven of u ervaring heeft met aquarelleren.
Het programma

De cursus beslaat vier ochtendenen isbedoeld voor zowel beginners als gevorderden. ’s Middags gaat de bus naar het strand. Op andere dagen is er de gelegenheid om mee te doen aan wandelingen en culturele excursies, of de dag vrij te besteden.

De docent

Coob Zeeman (1955) volgde in Amsterdam de Tekenopleiding Academie voor Beeldende Vorming en de richting “vrij schilderen” aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Zij maakt eigen werk en exposeert regelmatig met de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders. Zij beschikt ook over jarenlange ervaring in het middelbaar onderwijs als docente in de vakken Tekenen en CKV.

> informatie Coob Zeeman

Agenda:
Coob Zeeman 03 mei - 10 mei

Marathea/Elaia: NL: T. +31 20 662 1474, GR: T. 2733061410 Email: info@marathea.nl