Wandelen & Excursies

Wandelen in Griekenland

met Themistocles Sarelakos

De wandelingen

De Mani, het middelste schiereiland, in het uiterste zuiden van de Peloponnessos, is een fascinerend landschap voor wandelaars. De omgeving wordt gedomineerd door twee grote gebergten: de Taygetos en de Parnon. In de vlakten en de dalen, tussen schaduw en zon, zijn talloze voetpaden. Tijdens het wandelen komt u in contact met verschillende elementen van de Griekse cultuur. In elke bocht van het pad kan plotseling een Byzantijns kerkje met fresco's verschijnen, resten van Dorische tempels, prehistorische brokstukken of een adembenemend uitzicht op zee.

De begeleider

U kunt ook zelf uw wandeltochten maken. De tochten worden begeleid door drs. Themistokles Sarelakos. Hij is een groot liefhebber en kenner van de Peloponnesos. Hij heeft gewandeld in de Andes, de Himalaya, het Atlas-gebergte, de Alpen, in Madagascar en op Mount Kenia.
Voor meer informatie of excursies op maat neemt u contact op met Themistokles Sarelakos


 

Grieks Pasen

In het dorp Marathea

In de oude kerk van Marathea met de fraaie fresco's kunt u de sfeer en de mystiek van het traditionele Griekse Paasfeest beleven. Op paaszondag gaan de geitjes aan het spit. Er wordt gedanst, gegeten en wijn.
Met Pasen staat de natuur in bloei. Deze tijd is bij uitstek geschikt voor het maken van wandeltochten langs de oeroude voetpaden in de ruige bergen en bossen.

Voor meer informatie of excursies op maat neemt u contact op met Themistokles Sarelakos


 

Proef de Griekse cultuur

Culturele excursies

5000 jaar geschiedenis

Tijdens uw verblijf op Marathea kunt u facultatief deelnemen aan bijzondere, excursies naar afgelegen tempels en heiligdommen uit de klassieke oudheid, Byzantijnse kerken en kloosters, kastelen en de karakteristieke Mani-woontorens. Deze locaties zijn niet bekend bij de meeste gidsen van de Peloponnesos. De provincies Lakonia, Messenia en Arkadia zijn de rijkste culturele plekken in Griekenland. Dankzij de overvloed aan cultuurschatten van 5000 jaar geschiedenis bij de Grieken, is dit gebied geschikt voor culturele excursies.

Prehistorische orakels, Mykeense tholos-tomben, klassieke tempels, Byzantijnse kloosters en kerken, Frankische kastelen en de architectuur van de Mani maken Lakonia, waar het landgoed ligt, aantrekkelijk voor iedereen die van natuur en cultuur houdt. De nieuwe bus met twaalf zitplaatsen verhoogt het comfort van onze excursies.
Met de vissersboot van kapitein Kyriakos organiseren we boottochten en kunt u varen in het ritme van de eindeloze blauwe zee.

Voor meer informatie of excursies op maat neemt u contact op met Themistokles Sarelakos